Zanzibar – exotisk drömsemester

Zanzibar – en exotisk drömsemester

Fotolia 25055979 Zanzibar Tanzania
Rectangle Created with Sketch.

Lyx-semester för den äkta livsnjutaren!

Vi har tagit definitionen av semester på största allvar och till en ny nivå! I deluxe-rum på 5-stjärnigt hotell - med halvpension och fantastisk mat, blir vi minst sagt väl omhändertagna. Att vi befinner oss på kritvit pudersand och med turkost hav så långt ögat kan nå, gör inte heller upplevelsen fattigare. Förutsättningarna till avkoppling är ständigt på topp. I lätta flipflops, behaglig sarong och en mjukare solskyddsfaktor kan vi ta seden dit vi kommer och anamma den inbjudande strandkulturen.

Välkommen till den väldoftande kryddön, där kokospalmerna står för den susande musikaliska underhållningen och några av världens vackraste stränder väntar på oss. Hotellet lever upp till sin femstjärniga karaktär och ser till att vi har allt vi kan behöva för en fulländad lyxsemester. Vi får njuta av den personliga interiören, vänlig service och läckra måltider under hela vår vistelse. Det finns möjlighet att följa med på härliga utflykter i närområdena, spännande och givande – för den som vill.

Hur aktiv eller slapp semestern ska vara bestämmer du helt själv. Här kan var och en sätta ihop sin egen favorit-kombination av avkoppling och utflykter. Halvpensionen följer oss oavsett genom hela resan. Det här är vad vi kallar SEMESTER!

Detta är en av de allra populäraste resorna, också bland våra norska grannar. Här är det först till kvarn som gäller, för vem vill missa drömsemestern på Zanzibar?

Höjdpunkter

 • Lyxboende på Breezes Beach Club & Spa – Topp-hotell med 5 välförtjänta stjärnor!
 • Inkluderad halvpension
 • Enkelrum utan extra kostnad, så långt de räcker
 • Några av världens vackraste stränder och någon av dem rätt utanför dörren!
 • Möjlighet att följa med på spännande utflykter
 • Behagligt, exotiskt väder
 • Carpe Diems duktiga och trevliga reseledare
 • Nya vänner att spendera dagen med och inte minst dela alla minnen med!
Getty Images 996127588 Tanzania Zanzibar 7

Zanzibar

🏝️ Zanzibar – ett namn som de flesta av oss smakat på vid tanken på en riktig drömsemester. Med sina kritvita stränder, mintgröna vatten och svajande rytmer från kokospalmerna, står ön fast som den äkta definitionen av paradis. För bara tjugo år sedan fanns ingen turism på Zanzibar, förr var det fiske och odlingar som stod i fokus som intäktskällor. Sedan gamla kolonitider har de många kryddplantagen gett namn åt ”Kryddön” och de väldoftande kryddorna välkomnar varmt sin besökare till ön. Det är inte av en slump som det exotiska Zanzibar kan stoltsera som världens kryddcentrum och med några av Afrikas vackraste stränder!

Under vår vistelse slår vi oss till ro på Breezes Beach Club, ett väl utvalt hotell precis vid stranden. Vi håller helt och hållet med om de tilldelade fem stjärnorna och njuter fullt ut av den genuina och personliga servicen. Bara några få flipflop-studs bort befinner vi oss på stranden, vid simbassängen, bland en mångfald av vattenaktiviteter, på spa eller på en restaurant med otaliga färska och frestande rätter att välja mellan. För oss är det viktigt att alltid ha tillgång till favoritkombinationen av aktivitet och avslappning – klara, färdiga, njut!

Här på östkusten låter vi oss skämmas bort av några av kontinentens mäktigaste stränder och den perfekta semesterstämningen. Runt hela ön är tidvattnet väldigt varierande och vid ebb kan man ta snorkeln i handen och traska ut till de utsträckta reven och De blå lagunerna. Här, bara några minuters plaskande promenad bort är badmöjligheterna på topp hela dagen!

Välj själv hur stor portionen av aktiviteter ska vara. Buffén av utflykter står öppen och inbjudande, följ med på det som lockar. Beställning ordnar vi på plats. Med solbrillor på näsan, en handduk i säcken och en god bok under armen har vi vad som behövs för den ultimata semestern på Zanzibar! Frukost och middag är inkluderat varje dag på hotellet. Dagarna är öppna för utflykter och spontana aktiviteter, längre ned i vårt program kan du läsa mer om hur en dag på Zanzibar kan se ut.

Program

Dag 1

Avresa

Vi hoppar ombord på flyget om eftermiddagen och börjar färden mot vår exotiska drömsemester. Efter en god bensträckare i Doha börjar vi närma oss slutdestinationen. Efter ytterligare en stund på planet och ett snurr på klockan landar vi i Zanzibar tidigt om morgonen nästa dag.

Dag 2

Ankomst Zanzibar

När vi möts av de ljumma vindarna på flygplatsen om morgonen har vi hela dagen till godo. Vi blir upplockade av vår transfer som tar oss med till Breezes Beach Club som ska få stoltsera med att vara vårt hem de närmsta dagarna. Efter incheckning och ett varmt välkomnande är det bara att känna sig som hemma! Vi kastar oss in i semestermodus byter om till vår mest färgglada strand-sarong. Frukost och middag är inkluderat varje dag.

Hotel Breezes är ett femstjärnigt familjedrivet hotell, som öppnades med en vision om att välkomna sina gäster med personlighet och själ. Här ligger fokus på härliga upplevelser, personlig service och detaljer. Du finner inte en enda möbel eller interiördetalj som inte är handsnickrad eller handgjord! På Breezes kan vi verkligen luta oss tillbaka och njuta av de unika inslag som ger semestern den extra gnistrande guldramen. Med allt inom armlängds räckhåll - pool, strand, restauranter, vattensportcenter och spa, ska det mycket till för att inte trivas. Läs gärna mer om

Breezes här: https://breezes-zanzibar.com

Valfria utflykter och arrangemang - en extra krydda på semestern!

Följande utflykter är frivilliga och beställs och betalas individuellt på hotellet:

City and spice – heldagsutflykt

Få en inblick i hur forna tider möter dagens Zanzibar. Huvudstaden Stone Town visar oss vägen genom de små gatornas labyrinter och hur historiens invånare färgat nutidens kultur, arkitektur och vardag. Vår lokalguide bjuder generöst på spännande historier medan ergonomiska flipflops för oss fram genom livliga torg och färgsprakande marknader. Här kan man fynda bland exotiska råvaror, vackra hantverk och doftande specialiteter. Vi strosar förbi de många butikerna som ofta bara visar sig som små hål i väggen och luktsinnet får visa vägen. Vi befinner oss nämligen i världens kryddcentrum! Låt kroppens alla sinnen triggas av färger, dofter och smaker när vi besöker en kryddfarm, det blir både spännande och lärorikt.

Ned mot hamnen är det svårt att missa stadens högsta byggnad. House of Wonders är ett av de sex palats som Barghash bin Said lät bygga under sin storhetstid som Zanzibars andra sultan. Byggnaden kryllar av historiska detaljer och museet visar gärna upp landets forna kultur. I närheten presenteras en lite mer skrämmande historia, på den ursprungliga platsen för stadens slavmarknad. Möt antiklimaxet mellan platsens fruktansvärda berättelser och den vackra anglikanska kyrka som idag fått ta plats på samma mark, efter att britterna stoppade slavmarknaden på 1870-talet.

Lunch ordnar man på egen hand, men här är det bara att välja och vraka bland nygrillad street food, nybakad ugali (en härlig degklump av majs med varierat kött inuti), hundratals variationer av smakrikt ris och mycket mer.

Swahili day

Varje onsdag på hotellet föregår i tråd med lokal kultur, stämning och tradition. Detta arrangemang är fullproppat med aktiviteter från området, tillsammans med kunnig och vänlig expertis. En onsdag på Breeze är aldrig den andre lik och dagen blir garanterat fylld av överraskningar.

Med experthjälp kan du få till de smidigaste klätterstegen uppför palmstammen och komma ned med jackpot i kokos. Pryd händerna med matchande henna-tatueringar eller lär dig att fläta årets julklappar av palmblad.

Med lite övning kan du kanske snart stoltsera med viktiga fraser på swahili eller utklassa grannen i det populära spelet bao. Bao är ett brädspel där man flyttar runt på små kulor, antingen i form av polerade frön, snäckor eller stenar. Bao är en viktig del av invånarnas sociala vardag och så fort man har lärt sig räkna som barn är man redo för invigningen i spelets regler. Är du redo för en helt ny slags tankenöt?

Jozani Forest

Ett stenkast från långa paradisstränder, avslappnande havsbris och svajande palmer ligger nationalparken Jozani, den enda naturliga skogen på Unguja Island. Följ med in bland fascinerande och artrik natur i Chwaka Bay och hälsa på den mest berömda invånaren – den röda Colobus-apan. Dessa apor är en av Afrikas mest sällsynta primater och unika för Zanzibar. Med sin spretiga frisyr och nyfikna blick tar de gästvänligt emot skogens besökare. De är knappast aggressiva utan fortsätter gärna ostört med sina dagliga sysslor, såsom att äta, sova och klia varandra bakom öronen.

Utflykten till Jozani Forest är perfekt för den som intresserar sig för flora och fauna och inte har något emot en paus från solen, med förfriskande eucalyptus, mahogny och mångfalden av jätteplantor i varenda vrå.

1 av 2
2 av 2
1 av 2

Prison Island

En kort båttur bort ligger den ö som är betydligt mycket trevligare än vad den låter. Dess inbjudande strand breder harmoniskt ut sig på med sitt klarblå vatten och total tystnad bortom allt vad trafik heter. Precis som namnet viskar om lät man i slutet på 1800-talet bygga ett fängelse på ön.

Men planerna ändrades fort och det blev aldrig använt som ett fängelse, utan som en karantänavdelning för slavar. Numera är ön endast bebodd av de jättesköldpaddor som ankom som en gåva från Seychellerna på 1800-talet. Två av sköldpaddorna traskar faktiskt fortfarande runt i samma skor, idag 150 år senare!

Dhow-kryssning i solnedgången

Det är något alldeles speciellt med att hissa segel och kryssa ut på den Indiska Oceanen, i en traditionell dhow – som fortfarande byggs på Zanzibar. Den djupröda solnedgången över horisonten kastar ett helt nytt ljus över båtens alla trädetaljer och småöarna runt om i Zanzibar-sundet. Med en kall dryck (alkoholfri) i handen, en och annan kanapé i munnen och stämningsfull musik i bakgrunden susar vi ut och njuter av den unika filmremsa av vyer som presenteras kvällen till ära. Man kan med fördel ta med sig både baddräkt, handduk, kamera och sitt riktiga livsnjutar-sinne.

Dag 9

Avresa Zanzibar, ankomst Doha

Så har tiden sprungit ikapp oss och vi får vinka ”på återseende” till Breeze, våra fina värdar och våra favoritpalmer. Vi får skjuts till flygplatsen och därifrån tar Qatar väl hand om oss ombord på planet.

Getty Images 898348690 Tanzania Zanzibar

Dag 10

Ankomst Arlanda

Vi ankommer tryggt till Sverige lagom till lunch

Praktisk information
och resevillkor

VAD ÄR INKLUDERAT

 • Flyg Stockholm-Zanzibar t/r med Qatar
 • Flygskatter och avgifter pr 20. augusti 2019
 • 7 nätter på 5* Breezes hotell inkluderat frukost och middag varje dag
 • All transport nämnt i program
 • Lokala guider
 • Reseledare från Carpe Diem

VAD ÄR INTE INKLUDERAT

 • Visum till Tanzania, pris 50 USD. Ordnas på flygplatsen vi ankomst
 • Turistskatt, 1 USD per natt, betalas vid utcheck från hotell
 • Rese och avbeställningsskydd
 • Valfria utflykter
 • Måltider utöver det som nämns i programmet (lunch)
 • Dricks
 • Dryck till måltider
 • utflykter