Kenya - safari, sol och strand

Kenya - safari, sol och strand

2. juli - 1. november 2019 / 13 dagar / Pris från 29.440,-

Gettyimages 494035612 Kenya Amboseli Safari Elefant

Kenya är som ett färgrikt äventyr. Ljuden, dofterna, människorna och djurlivet. För många är det safari som är dragplåstret, och här levererar Kenya så att det håller. Vi tar med dig till tre olika och helt unika parker. Det är så klart ingen Carpe Diem- resa utan lokala och nära upplevelser, så det blir det i Kenya också.

I huvudstaden Nairobis Nationalpark går både stadsliv och djurliv i samma takt. En ovanlig, men ack så spännande kombination.

Amboseli är kämparnas land. Här ruvar Kilimanjaro i bakgrunden medan kungen på backen är elefanten. Här lever stora flockar – och ingen tar ifrån de huvudrollen, till trots för att dem inte är ensamma i dessa mäktiga omgivelser. 🐘🐘

I Tsavo East är det storleken som imponerar med stor mångfald och många arter. 🦋 Alla älskar safari och på denna resan får vi uppleva några av Afrikas bästa.

Efter storslagna upplevelser i magiska omgivningar väntar vackra Diani Beach på oss. Här hälsas vi välkomna till kritvit strand och härligt vatten. Planerna för dagarna är att ta livet helt med ro. 🌴 Trotts oförglömliga safariupplevelser och vita stränder är det kenyanerna du kommer att minnas. Mer hjärtliga och varma människor måste du leta länge efter. Carpe Diem + Kenya är verkligen sant.

Höjdpunkter

 • Mötet med Kenya – en upplevelse i sig!
 • Den unika variationen av djur, natur och den härliga lokalbefolkningen
 • Tre helt olika nationalparker; Nairobi, Amboseli och Tsavo East
 • Besök i både Karen Blixens hem och hos David Sheldricks elefantbarnhem
 • Lokala upplevelser med en inblick i invånarnas vardagsliv
 • Nairobi National Park, en av de artrikaste parkerna i Kenya
Kenya Diani Beach Leopard Beach Hotell Mann

Avgångar

Priser är beroende på valen du tar i bokningen, genom att klicka på "välj avgång" vill du se avgångar och priser. Flyg från annan ort

+21
+20
 1. Juli - 11 dagar

  Dag 1

  Avresa

  Turkish Airlines plockar upp oss, vårt bagage och alla våra förväntningar på Arlanda, Kastrup eller Landvetter om förmiddagen och tar oss till Istanbul för flygbyte. Vi hinner sträcka på både ben och armar innan etappen går vidare till Nairobi. Väl framme checkar vi in på Silver Springs Hotel och laddar med en god portion sömn inför kommande äventyr.

  Dag 2

  Nya vänner, safari Nairobi National Park

  Frukost och middag

  Det är en speciell känsla att vakna upp i Afrika, på andra sidan av jordklotet. Vi äter frukost på hotellet i lugn och ro, utan någon som helst bismak av jetlag (tidsskillnaden är bara en timme). En stund senare är vi redo för vår första safari! Nairobi National Park ligger bara cirka en mil ifrån vårt hotell och alltså relativt nära storstaden.

  Kolmården i all ära… Men trots närheten till själva staden representerar Nairobi National Park ett helt unikt djurliv. Även om parken är skyddad med en inhägnad på några håll är djuren fria att ta sig in i och ut ur parken över floden på ena sidan. Visst hoppas vi på att få kryssa av ”The Big Five” (lejon, leopard, buffel, noshörning och elefant) under resan och en stor del av dem har vi chans att se just i Nairobi. Elefanterna har vi reserverat till Amboseli, men mångfalden här idag är enastående.

  Ingen safari är den andre lik och man vet aldrig vilka djur som kan komma att uppenbara sig. Ylande hyenor, eleganta giraffer, stolta lejon, hurtiga geparder, blyga leoparder och otaliga mindre djur är bara exempel på vad vi kan få se (och höra) under vår första safaritur. Nairobi National Park ger också en exklusiv möjlighet till att få se både svarta och vita noshörningar!

  Efter safarin beger vi oss tillbaka till hotellet och middag anordnas om kvällen på en lokal restaurang i närheten. Med stor sannolikhet anammar vi kulturens dygnsrytm och somnar tidigt (men fulla av intryck) för att tidigt fånga savannens morgondag.

  Dag 3

  Till Amboseli med besök hos Karen Blixen och praktfulla elefanter

  Frukost och middag

  Vi äter frukost och laddar upp med energi inför dagens upplevelser. Första stopp på dagens tur är smyckesfabriken Kazuri, som på swahili betyder ”liten och vacker”. Denna bedårande verkstad startades av två kvinnor med en vision om att kvinnor, såsom ensamstående mammor, skulle ha chans till en stabil inkomst. Idag är fabriken en trygg arbetsplats med solida rättigheter för mer än 300 kvinnor. Vi får en färgglad och guidad tur bland de vackert handgjorda smyckena som består av keramikpärlor av lera från Mount Kenya och får se hur pärlorna målas för hand.

  Färden går vidare till den bostad som den danska författaren Karen Blixen spenderade sina år i mellan 1914-1931 och som idag står öppet som museum. Tillsammans med sin man drev hon här en mindre lönsam kaffefarm och det är även detsamma hus som filmen ”My Africa” (från Blixens egenförfattade biografi ”Den afrikanska farmen”) spelades in i. Meryl Streep och Robert Redford har flugit vidare till andra världsdelar, men den gemytliga atmosfären ligger troget kvar i luften från Blixens tid och vi får en levande bild av hennes liv. Ett unikt hem med en väldigt speciell historia i ett fantastiskt landskap. Detta blir ett garanterat minnesvärt besök!

  Nästa stopp blir minst lika lärorikt, men utifrån ett djur-perspektiv. Vi ska nämligen besöka David Sheldricks Wildlife Trust, där ensamma elefantungar tas om hand. Många av deras föräldrar har gått ett tragiskt öde till mötes på grund av tjuvjägare i nationalparkerna, eller råkat ut för en olycka. Hos David Sheldrick får ungarna skydd och mat och förbereds på ett liv i frihet. Det är minst sagt rörande att se de livliga små elefanterna komma springandes mot den gigantiska nappflaska med mjölk som sträcks fram vid middagstid.

  David Sheldrick dog själv 1977 efter att ha spenderat lång tid på att förhindra krypskyttar från att utöva olaglig jakt i Tsavo National Park. Hans kall i livet var att hjälpa unga hjälplösa noshörningar och elefanter att komma tillbaks till ett självständigt liv på savannen. Plötsligt befinner vi oss mitt i den kärleksfyllda skocken som får sig ett bad och en välförtjänt måltid, efter att ha spridit sin energi runtom i de lerfyllda pölarna. Drömmen om en riktigt innerlig elefant-kram går i uppfyllelse, oavsett om du visste att den existerade eller inte. David Sheldrick bjuder i sin frånvaro på en känsloladdad, lärorik och oförglömlig timme med dessa miniatyrversioner av savannens bjässar!

  En aning sentimentala önskar vi våra nya vänner lycka till med framtiden och låter dem virvla vidare runt i leran. Åkturen mot Amboseli beräknas ta cirka 4,5 timmar, men under vägen finns det möjlighet att stilla sötsuget och köpa lite snacks i byn Emali.

  När vi ankommer till vårt camp i Amboseli, där vi ska övernatta, har våra kameror vip-platser till att föreviga giganten Kilimanjaro i solnedgången. Det blir troligtvis ett av våra kamerors (och näthinnors) absoluta highlights i livet!

  Amboseli

  Dag 4

  Safari Amboseli och otaliga praktfulla elefanter

  Frukost, lunch och middag

  Amboseli nationalpark är jättarnas land och främst känd för sin befolkning bestående av otaliga stora flockar med gigantiska elefanter. Att Kilimanjaro står stadigt i bakgrunden och bevakar de majestätiska djuren gör inte besöket i parken mindre mäktigt. Vi tar oss ut på safari både om morgonen och framåt eftermiddagen för att få uppleva parkens och den 6000 meter höga bergstoppens alla förtrollande personligheter. I takt med att solen rör sig framhäver det varierande ljuset nya vinklar och nyanser.

  Bland hordarna av Kenyas största elefanter känner vi oss garanterat som små myror, medan vi beskådar kolossernas enorma öron, rytmiskt svajande svansar och klokt dirigerande snablar. Kameran kommer få jobba hårt med att fånga de stora rynkiga rumporna, samtidigt som den fängslande terrängen runtom ska få förevigas. Och även om elefanterna upptar en stor del av nationalparkens ekosystem finns det många andra arter att träffa på under dagen. De klumpiga flodhästarna som världsvant glider ner i de gyttjiga vattenhålen, galopperande zebror, studsande antiloper, gnuer, vårtsvin och fashionabla giraffer är bara några av alla de vänner vi har chansen att få lära känna idag.

  Fullproppade med intryck efter dagens möte med savannens invånare njuter vi tillsammans av en mysig kväll i vårt campingläger och en välsmakande middag.

  +6
  +5

  Dag 5

  Till Tsavo East Nationalpark, eftermiddags-safari

  Frukost, lunch och middag

  Vi äter en tidig frukost för att bege oss in bakom kulisserna till Lejonkungen. Cirka 4,5 timmar tar färden till Tsavo East och Ashnil Aruba. När vi anländer till vår nya lodge äter vi lunch innan det serveras tid och rum till att fälla ut hängmattan eller ta en egen liten upptäcktsfärd.

  Att kalla Tsavo East för ofantlig vore nästan en underdrift. Och lika stort är urvalet av de djurarter som kan beskådas i den varierande vegetationen. Även om savann och slätt står stadigt som parkens huvudingredienser, går de frodiga akacieskogarna och palmdungarna inte heller av för hackor. Floderna som slingrar sig genom parken med sina pampiga vattenfall drar dessutom till sig fåglar i tusental och en mängd större djur. Idag hoppas vi på att få spana in några av alla de lejon som härskar i Tsavo East.

  Se till att putsa linsen på kameran och näthinnan, för här blir det många moment att föreviga!

  På kvällen äter vi middag tillsammans i vårt mysiga läger.

  Dag 6

  Full dags safari bland slätterna

  Frukost, lunch och middag

  Antiloper, kattdjur i alla storlekar, hyenor, zebror, giraffer, lejon, elefanter… Listan kan göras oändligt lång. Vi har hela dagen till disposition för safari och lär få se djur i alla olika format och med alla slags mönster. Någonstans i djur-vimlet äter vi en äkta safari-lunch med picknic.

  Dag 7

  Till Diani Beach

  Frukost och middag

  Fyllda till bredden av djur-artade upplevelser kan vi nu se fram emot några dagar med ren avslappning. Och på kritvita stränder med havssuset i bakgrunden blir det knappast några svårigheter att lyckas med. Efter fyra timmars åktur anländer vi till Leopard Beach Resort som ska få göra sitt jobb med att skämma bort oss. Vår nya bas ligger perfekt placerad vid Diani Beach som går synonymt med allt vad paradis-strand innebär. Vit sand, turkost hav och de grönaste palmerna utgör kontrasterna i en helt delikat kombination.

  Diani Beach

  Dag 8

  Diani Beach

  Frukost och middag

  Klara, färdiga, slappa…! Är det hängmattan eller strandmadrassen som gäller? Det har du hela dagen till att komma fram till. Och om rastlösheten skulle komma smygande finns reseledare nära till hands med förslag på olika aktiviteter. Leopard Beach Resort har allt som kan tänkas behövas för en heldags njutande och avslappning. Runt Diani Beach ligger flera spännande byar och områden som också kan vara värda ett besök.

  Dag 9

  Diani Beach

  Frukost och middag

  Vi kopierar konceptet från gårdagen och njuter till max. Har båtturen med delfinskådning eller Shimba Hills ännu inte hunnits med finns det fina möjligheter idag för den som vill.

  Dag 10

  Diani Beach

  Frukost och middag

  Vi färgar dagen med samma tempo och semester-rytm som de senaste två dygnen. Njut! Detta blir sista heldagen i paradiset och vi sitter säkerligen inne på en mångfald i Kenya-minnen som vi kan dela med varandra. Vid kvällens middag finns det alltså risk för att det blir svårt att låta maten tysta mun…

  Reseledare Ann på Diani Beach

  Dag 11

  Hemresa

  Vår transfer plockar upp strax efter midnatt och kör oss tryggt till flygplatsen i Mombasa. Turkish Airlines lyfter lika tryggt och låter oss sträcka på benen vid en mellanlandning i Istanbul. Vi landar i Sverige sent på eftermiddagen.

 2. November - 13 dagar

  Dag 1

  Avresa

  Air France plockar upp oss, vårt bagage och alla våra förväntningar på Arlanda, Kastrup eller Landvetter och tar oss till Paris för flygbyte. Vi hinner sträcka på både ben och armar innan etappen går vidare till Nairobi.

  Dag 2

  Nya vänner, safari Nairobi National Park

  Frukost och middag

  Det är en speciell känsla att vakna upp i Afrika, på andra sidan av jordklotet. Vi ankommer Nairobi tidigt om morgonen efter med endast en timme i tidsskillnad. Första stopp på dagens tur är smyckesfabriken Kazuri, som på swahili betyder ”liten och vacker”. Denna bedårande verkstad startades av två kvinnor med en vision om att kvinnor, såsom ensamstående mammor, skulle ha chans till en stabil inkomst. Idag är fabriken en trygg arbetsplats med solida rättigheter för mer än 300 kvinnor. Vi får en färgglad och guidad tur bland de vackert handgjorda smyckena som består av keramikpärlor av lera från Mount Kenya och får se hur pärlorna målas för hand.

  Nästa stopp blir minst lika lärorikt, men utifrån ett djur-perspektiv. Vi ska nämligen besöka David Sheldricks Wildlife Trust, där ensamma elefantungar tas om hand. Många av deras föräldrar har gått ett tragiskt öde till mötes på grund av tjuvjägare i nationalparkerna, eller råkat ut för en olycka. Hos David Sheldrick får ungarna skydd och mat och förbereds på ett liv i frihet. Det är minst sagt rörande att se de livliga små elefanterna komma springandes mot den gigantiska nappflaska med mjölk som sträcks fram vid middagstid.

  David Sheldrick dog själv 1977 efter att ha spenderat lång tid på att förhindra krypskyttar från att utöva olaglig jakt i Tsavo National Park. Hans kall i livet var att hjälpa unga hjälplösa noshörningar och elefanter att komma tillbaks till ett självständigt liv på savannen. Plötsligt befinner vi oss mitt i den kärleksfyllda skocken som får sig ett bad och en välförtjänt måltid, efter att ha spridit sin energi runtom i de lerfyllda pölarna. Drömmen om en riktigt innerlig elefant-kram går i uppfyllelse, oavsett om du visste att den existerade eller inte. David Sheldrick bjuder i sin frånvaro på en känsloladdad, lärorik och oförglömlig timme med dessa miniatyrversioner av savannens bjässar!

  Rätt för lunchtid åker vi till Silver Springs hotell där du kan koppla av resten av dagen vid poolen. Är du lika safari-galen som oss kan du följa med på resans första safari under eftermiddagen. Detta är en valfri utflykt.

  Vi äter gemensam middag på kvällen

  Extra tillägg

  Dag 3

  Till Amboseli med praktfulla elefanter

  Frukost, lunch och middag

  Vi äter frukost och laddar upp med energi inför dagens upplevelser.

  Åkturen mot Amboseli beräknas ta cirka 4,5 timmar, men under vägen finns det möjlighet att stilla sötsuget och köpa lite snacks i byn Emali.

  Väl framme äter vi en god lunch innan vi skall ut på vår första safari för några och runda två för de äventyrslystna.

  Amboseli nationalpark är jättarnas land och främst känd för sin befolkning bestående av otaliga stora flockar med gigantiska elefanter. Att Kilimanjaro står stadigt i bakgrunden och bevakar de majestätiska djuren gör inte besöket i parken mindre mäktigt. Vi upplever parkens och den 6000 meter höga bergstoppens alla förtrollande personligheter. I takt med att solen rör sig framhäver det varierande ljuset nya vinklar och nyanser.

  Fullproppade med intryck efter dagens möte med savannens invånare njuter vi tillsammans av en mysig kväll i vårt campingläger och en välsmakande middag.

  Dag 4

  Safari Amboseli och otaliga praktfulla elefanter

  Frukost, lunch och middag

  Safari safari safari =)

  Efter en strålande god frukost är det dags igen. Vi startar dagen med safari.

  Bland hordarna av Kenyas största elefanter känner vi oss garanterat som små myror, medan vi beskådar kolossernas enorma öron, rytmiskt svajande svansar och klokt dirigerande snablar. Kameran kommer få jobba hårt med att fånga de stora rynkiga rumporna, samtidigt som den fängslande terrängen runtom ska få förevigas. Och även om elefanterna upptar en stor del av nationalparkens ekosystem finns det många andra arter att träffa på under dagen. De klumpiga flodhästarna som världsvant glider ner i de gyttjiga vattenhålen, galopperande zebror, studsande antiloper, gnuer, vårtsvin och fashionabla giraffer är bara några av alla de vänner vi har chansen att få lära känna idag.

  Efter en god lunch på Kibo fortsätter vi med safari under eftermiddagen.

  På kvällen äter vi gemensam middag.

  +5
  +4

  Dag 5

  Till Tsavo East Nationalpark, eftermiddags-safari

  Frukost, lunch och middag

  Vi äter en tidig frukost för att bege oss in bakom kulisserna till Lejonkungen. Cirka 4,5 timmar tar färden till Tsavo East och Ashnil Aruba. När vi anländer till vår nya lodge äter vi lunch innan det serveras tid och rum till att fälla ut hängmattan eller ta en egen liten upptäcktsfärd.

  Att kalla Tsavo East för ofantlig vore nästan en underdrift. Och lika stort är urvalet av de djurarter som kan beskådas i den varierande vegetationen. Även om savann och slätt står stadigt som parkens huvudingredienser, går de frodiga akacieskogarna och palmdungarna inte heller av för hackor. Floderna som slingrar sig genom parken med sina pampiga vattenfall drar dessutom till sig fåglar i tusental och en mängd större djur. Idag hoppas vi på att få spana in några av alla de lejon som härskar i Tsavo East.

  Se till att putsa linsen på kameran och näthinnan, för här blir det många moment att föreviga!

  På kvällen äter vi middag tillsammans i vårt mysiga läger.

  Dag 6

  Full dags safari bland slätterna

  Frukost, lunch och middag

  Antiloper, kattdjur i alla storlekar, hyenor, zebror, giraffer, lejon, elefanter… Listan kan göras oändligt lång. Vi har hela dagen till disposition för safari och lär få se djur i alla olika format och med alla slags mönster. Någonstans i djur-vimlet äter vi en äkta safari-lunch med picknic.

  Dag 7

  Till Diani Beach

  Frukost och middag

  Fyllda till bredden av djur-artade upplevelser kan vi nu se fram emot några dagar med ren avslappning. Och på kritvita stränder med havssuset i bakgrunden blir det knappast några svårigheter att lyckas med. Efter fyra timmars åktur anländer vi till Leopard Beach Resort som ska få göra sitt jobb med att skämma bort oss. Vår nya bas ligger perfekt placerad vid Diani Beach som går synonymt med allt vad paradis-strand innebär. Vit sand, turkost hav och de grönaste palmerna utgör kontrasterna i en helt delikat kombination.

  Diani Beach

  Dag 8

  Diani Beach

  Frukost och middag

  Klara, färdiga, slappa…! Är det hängmattan eller strandmadrassen som gäller? Det har du hela dagen till att komma fram till. Och om rastlösheten skulle komma smygande finns reseledare nära till hands med förslag på olika aktiviteter. Leopard Beach Resort har allt som kan tänkas behövas för en heldags njutande och avslappning. Runt Diani Beach ligger flera spännande byar och områden som också kan vara värda ett besök.

  Dag 9

  Diani Beach

  Frukost och middag

  Vi kopierar konceptet från gårdagen och njuter till max. Har båtturen med delfinskådning eller Shimba Hills ännu inte hunnits med finns det fina möjligheter idag för den som vill.

  Dag 10

  Diani Beach

  Frukost och middag

  Sol, strand och hav hela dagen =)

  Dag 11

  Diani Beach

  Frukost och middag

  Vi färgar dagen med samma tempo och semester-rytm som de senaste två dygnen. Njut! Detta blir sista heldagen i paradiset och vi sitter säkerligen inne på en mångfald i Kenya-minnen som vi kan dela med varandra. Vid kvällens middag finns det alltså risk för att det blir svårt att låta maten tysta mun…

  Reseledare Ann på Diani Beach

  Dag 12

  Hemresa

  Frukost

  Vår transfer plockar upp oss under eftermiddagen och kör oss tryggt till flygplatsen i Mombasa. Kenya Airways och KLM lyfter lika tryggt och låter oss sträcka på benen vid en mellanlandning i Nairobi och Amsterdam.

  Dag 12

  Ankomst

  Vi landar på Arlanda, Landvetter eller Köpenhamn på förmiddagen

Praktisk information
och resevillkor

VAD ÄR INKLUDERAT

 • Flyg Stockholm–Nairobi//Mombasa – Stockholm
 • Flygskatt och avgifter
 • Övernattning på goda hotell och lodger
 • Daglig frukost
 • luncher och middagar enligt program
 • Alle utflykter och inträde enligt program
 • All transport enligt program
 • Lokala guider
 • Svensk reseledare från Carpe Diem

VAD ÄR INTE INKLUDERAT

 • Visum till Kenya, ordnas vid inresa och kostar USD 50 (kontant)
 • Rese- och avbeställningsskydd
 • Måltider utöver det som nämns i programmet
 • Dricks
 • Dryck

Spännande Upplevelseresor