Kenya - safari, sol och strand

Kenya - safari, sol och strand

Gettyimages 494035612 Kenya Amboseli Safari Elefant

Kenya är som ett färgrikt äventyr. Ljuden, dofterna, människorna och djurlivet. För många är det safari som är dragplåstret, och här levererar Kenya så att det håller. Vi tar med dig till två olika och helt unika parker. Det är så klart ingen Carpe Diem- resa utan lokala och nära upplevelser, så det blir det i Kenya också.

Amboseli är kämparnas land. Här ruvar Kilimanjaro i bakgrunden medan kungen på backen är elefanten. Här lever stora flockar – och ingen tar ifrån de huvudrollen, till trots för att dem inte är ensamma i dessa mäktiga omgivelser. 🐘🐘

I Tsavo East är det storleken som imponerar med stor mångfald och många arter. 🦋 Alla älskar safari och på denna resan får vi uppleva några av Afrikas bästa.

Efter storslagna upplevelser i magiska omgivningar väntar vackra Diani Beach på oss. Här hälsas vi välkomna till kritvit strand och härligt vatten. Planerna för dagarna är att ta livet helt med ro. 🌴 Trotts oförglömliga safariupplevelser och vita stränder är det kenyanerna du kommer att minnas. Mer hjärtliga och varma människor måste du leta länge efter. Carpe Diem + Kenya är verkligen sant.

Höjdpunkter

 • Mötet med Kenya – en upplevelse i sig!
 • Den unika variationen av djur, natur och den härliga lokalbefolkningen
 • Två helt olika nationalparker; Nairobi, Amboseli och Tsavo East
 • Besök i både Karen Blixens hem och hos David Sheldricks elefantbarnhem
 • Lokala upplevelser med en inblick i invånarnas vardagsliv
Getty Images 1128469623 Kenya Safari lion
+27
+26

"Resan till Kenya överträffade alla förväntningar tusenfalt. Tänkte först att 30000kr var rätt dyrt, men vi fick valuta för varenda krona. Fantastiskt med en kombination av safari och solsemester. Man kände sig trygg under hela resan. Anette och Peter brann verkligen för sina jobb! Helt klart den bästa resan jag gjort!"

Carpe Diem-gäst

2019

Program

Dag 1

Avresa

Qatar Airways plockar upp oss, vårt bagage och alla våra förväntningar och tar oss till Doha för flygbyte. Vi hinner sträcka på både ben och armar innan etappen går vidare till Nairobi.

Vi ankommer sent och åker direkt till hotellet för en god natts sömn.

Dag 2

Vakna i Afrika

Frukost och middag

Det är en speciell känsla att vakna upp i Afrika, på andra sidan av jordklotet. Första stopp på dagens tur är smyckesfabriken Kazuri, som på swahili betyder ”liten och vacker”. Denna bedårande verkstad startades av två kvinnor med en vision om att kvinnor, såsom ensamstående mammor, skulle ha chans till en stabil inkomst. Idag är fabriken en trygg arbetsplats med solida rättigheter för mer än 300 kvinnor. Vi får en färgglad och guidad tur bland de vackert handgjorda smyckena som består av keramikpärlor av lera från Mount Kenya och får se hur pärlorna målas för hand.

Nästa stopp blir minst lika lärorikt, men utifrån ett djur-perspektiv. Vi ska nämligen besöka David Sheldricks Wildlife Trust, där ensamma elefantungar tas om hand. Många av deras föräldrar har gått ett tragiskt öde till mötes på grund av tjuvjägare i nationalparkerna, eller råkat ut för en olycka. Hos David Sheldrick får ungarna skydd och mat och förbereds på ett liv i frihet. Det är minst sagt rörande att se de livliga små elefanterna komma springandes mot den gigantiska nappflaska med mjölk som sträcks fram vid middagstid.

David Sheldrick dog själv 1977 efter att ha spenderat lång tid på att förhindra krypskyttar från att utöva olaglig jakt i Tsavo National Park. Hans kall i livet var att hjälpa unga hjälplösa noshörningar och elefanter att komma tillbaks till ett självständigt liv på savannen. Plötsligt befinner vi oss mitt i den kärleksfyllda skocken som får sig ett bad och en välförtjänt måltid, efter att ha spridit sin energi runtom i de lerfyllda pölarna. Drömmen om en riktigt innerlig elefant-kram går i uppfyllelse, oavsett om du visste att den existerade eller inte. David Sheldrick bjuder i sin frånvaro på en känsloladdad, lärorik och oförglömlig timme med dessa miniatyrversioner av savannens bjässar!

Framåt eftermiddag tar vi åkturen mot Amboseli, tiden beräknas ta cirka 5 timmar, men under vägen finns det möjlighet att stilla sötsuget och köpa lite snacks i byn Emali. Vägen är primitiv, men landskapet är magiskt.

Väl framme äter gemensam middag och avslutar kvällen under stjärnhimmelen och öppen eld.

Dag 3

Amboseli med praktfulla elefanter

Frukost, lunch och middag

Amboseli nationalpark är jättarnas land och främst känd för sin befolkning bestående av otaliga stora flockar med gigantiska elefanter. Att Kilimanjaro står stadigt i bakgrunden och bevakar de majestätiska djuren gör inte besöket i parken mindre mäktigt. Vi upplever parkens och den 6000 meter höga bergstoppens alla förtrollande personligheter. I takt med att solen rör sig framhäver det varierande ljuset nya vinklar och nyanser.

Vi börjar dagen med vår första safari och detta är ett magiskt ögonblick för dig som aldrig upplevt safari tidigare. Morgontimmarna är mest aktiva på slätterna och här kan vi garantera att en eller kanske 20 elefanter passerar din väg. Bara att njuta!

Bland hordarna av Kenyas största elefanter känner vi oss garanterat som små myror, medan vi beskådar kolossernas enorma öron, rytmiskt svajande svansar och klokt dirigerande snablar. Kameran kommer få jobba hårt med att fånga de stora rynkiga rumporna, samtidigt som den fängslande terrängen runtom ska få förevigas. Och även om elefanterna upptar en stor del av nationalparkens ekosystem finns det många andra arter att träffa på under dagen. De klumpiga flodhästarna som världsvant glider ner i de gyttjiga vattenhålen, galopperande zebror, studsande antiloper, gnuer, vårtsvin och fashionabla giraffer är bara några av alla de vänner vi har chansen att få lära känna idag.

Vi kopplar av med en god lunch medans solen passerar över våra huvud, framåt eftermiddagen tar vi oss ut på vår andra game drive.

Fullproppade med intryck efter dagens möte med savannens invånare njuter vi tillsammans av en mysig kväll i vårt campingläger och en välsmakande middag.

1 av 7
2 av 7
3 av 7
4 av 7
5 av 7
6 av 7
7 av 7
1 av 7

Dag 4

Till Tsavo East Nationalpark, eftermiddags-safari

Frukost, lunch och middag

Vi äter en tidig frukost för att bege oss in bakom kulisserna till Lejonkungen. Cirka 4,5 timmar tar färden till Tsavo East och Ashnil Aruba. När vi anländer till vår nya lodge äter vi lunch innan det serveras tid och rum till att fälla ut hängmattan eller ta en egen liten upptäcktsfärd.

Att kalla Tsavo East för ofantlig vore nästan en underdrift. Och lika stort är urvalet av de djurarter som kan beskådas i den varierande vegetationen. Även om savann och slätt står stadigt som parkens huvudingredienser, går de frodiga akacieskogarna och palmdungarna inte heller av för hackor. Floderna som slingrar sig genom parken med sina pampiga vattenfall drar dessutom till sig fåglar i tusental och en mängd större djur. Idag hoppas vi på att få spana in några av alla de lejon som härskar i Tsavo East.

Se till att putsa linsen på kameran och näthinnan, för här blir det många moment att föreviga!

På kvällen äter vi middag tillsammans i vårt mysiga läger.

1 av 2
2 av 2
1 av 2

Dag 5

Full dags safari bland slätterna

Frukost, lunch och middag

Antiloper, kattdjur i alla storlekar, hyenor, zebror, giraffer, lejon, elefanter… Listan kan göras oändligt lång. Vi har hela dagen till disposition för safari och lär få se djur i alla olika format och med alla slags mönster. Någonstans i djur-vimlet äter vi en äkta safari-lunch med picknic.

Dag 6

Till Diani Beach

Frukost och middag

Fyllda till bredden av djur-artade upplevelser kan vi nu se fram emot några dagar med ren avslappning. Och på kritvita stränder med havssuset i bakgrunden blir det knappast några svårigheter att lyckas med. Efter ca. 4 timmars åktur anländer vi till Leopard Beach Resort som ska få göra sitt jobb med att skämma bort oss. Vår nya bas ligger perfekt placerad vid Diani Beach som går synonymt med allt vad paradis-strand innebär. Vit sand, turkost hav och de grönaste palmerna utgör kontrasterna i en helt delikat kombination.

1 av 4
2 av 4
3 av 4

Diani Beach

4 av 4
1 av 4

Dag 7

Diani Beach

Frukost och middag

Klara, färdiga, slappa…! Är det hängmattan eller strandmadrassen som gäller? Det har du hela dagen till att komma fram till. Och om rastlösheten skulle komma smygande finns reseledare nära till hands med förslag på olika aktiviteter. Leopard Beach Resort har allt som kan tänkas behövas för en heldags njutande och avslappning. Runt Diani Beach ligger flera spännande byar och områden som också kan vara värda ett besök.

Dag 8

Diani Beach

Frukost och middag

Vi kopierar konceptet från gårdagen och njuter till max. Har båtturen med delfinskådning eller Shimba Hills ännu inte hunnits med finns det fina möjligheter idag för den som vill.

Dag 9

Diani Beach

Frukost och middag

Sol, strand och hav hela dagen =)

Dag 10

Diani Beach

Frukost

Vi färgar dagen med samma tempo och semester-rytm som de senaste två dygnen. Njut! Detta är sista dagen i paradiset och vi sitter säkerligen inne på en mångfald i Kenya-minnen som vi kan dela med varandra.

Vår transfer plockar upp oss under eftermiddagen och kör oss tryggt till flygplatsen i Mombasa.

Reseledare Ann på en strand i Kenya

Reseledare Ann på Diani Beach

Dag 11

Hemresa

Efter mellanlandning i Doha, landar vi i Sverige tidigt om morgonen.

Stocksy Txp222768Daxo9000 Afrika Safari

Praktisk information
och resevillkor

VAD ÄR INKLUDERAT

 • Flyg Stockholm–Nairobi//Mombasa – Stockholm
 • Flygskatt och avgifter
 • Övernattning på goda hotell och lodger
 • Daglig frukost
 • luncher och middagar enligt program
 • Alle utflykter och inträde enligt program
 • All transport enligt program
 • Lokala guider
 • Svensk reseledare från Carpe Diem

VAD ÄR INTE INKLUDERAT

 • Visum till Kenya, ordnas vid inresa och kostar USD 50 (kontant)
 • Rese- och avbeställningsskydd
 • Måltider utöver det som nämns i programmet
 • Dricks
 • Dryck

Spännande upplevelseresor