Maafushi – Maldiverna på lokalt vis.

Maafushi – Maldiverna på lokalt vis.

20180502 131604
Rectangle Created with Sketch.

⛱️ Det genuina Maldiverna. Helt enkelt.

🍉 Föreställ dig vita sandstränder och turkost hav. Snorkla i vatten som påminner om ett akvarium. Gå barfota på gator av sand, omgiven av hus i alla regnbågens färger. Träffa en gästvänlig lokalbefolkning. Dra ner axlarna och njut av att bara vara, låter det lockande?

☀️ Då tror vi att det genuina Maldiverna, närmare bestämt ön Maafushi, kommer att passa dig perfekt. Det är en annorlunda upplevelse än att tillbringa en vecka på ett All-inclusive-resort någon annanstans på Maldiverna, om man säger så. Och frågar du oss är svaret självklart: den lokala varianten är både trevligare och mer upplevelserik än resortlivet. Och inte minst billigare!

Höjdpunkter

 • Det genuina Maldiverna – det som verkligen är värt att uppleva
 • Lär känna Maafushi – den lokala ön mitt i paradiset
 • Paradis, ja. Men trots allt finns miljöutmaningar både till havs och på land… Med Carpe Diem får du möjlighet att vara med och bidra till att förbättra miljön på Maldiverna genom helt konkreta handlingar.
 • En värld under vatten som bara måste upplevas – akvarium är den bästa liknelsen.
 • Möte med en mycket gästvänlig lokalbefolkning
 • Besöka grannön Gulhi
 • Snorkla på Turtle Reef, landstigning på sandbank, förhoppningsvis möte med delfiner
 • Solnedgångskryssning och nattfiske
 • Gott resesällskap är alltid inkluderat på Carpe Diem
20181210 155659
+32
+31

Maafushi – den lokala ön.

Maldiverna är förknippat med paradis – en efterlängtar drömsemester. Paradis både ovan och under vattenytan. Bilderna ljuger inte, i dessa ögonblick blir Photoshop arbetsledig.

Maldivernas nästan 1200 öar är alla vackra som smör, ett besök är nästan alltid förknippat med sol och bad, vilket gärna är huvudsysslan. Och stränderna, ja dem är så klart helt ok dem också =)

Vi i Carpe Diem väljer alltid det genuina framför det kommersiella, därför har vi blivit förälskade i ön Maafushi.

Program

Dag 1

Avresa

Vi reser med Turkish Airlines till Maldiverna och efter mellanlandning och flyg-byte i Istanbul går färden mot huvudstaden Malé.

Dag 2

Ankomst Malé och transfer till Maafushi

Framme! Vi kommer fram på förmiddagen och tar en 40-minuters båttransfer till Triton Beach Hotel som blir vårt hem de närmaste dagarna. Vi checkar in, varvar ner till det vi kallar ”strand- och semestermodus”, och låter äventyret börja.

Bra att veta: Måltider som inte är inkluderade i resans pris organiseras av reseledaren. De som vill hänga med ut och äta ihop, gör det. Det gäller samtliga dagar.

Dag 3

Maafushi och snorkling på sandbank

Frukost och lunch

Efter frukost på hotellet börjar upplevelserna. Vi ska ut och snorkla. Nu måste vi ju bara ut på havet! Få en känsla av den utomjordiskt vackra världen under havsytan. Där är det tusentals färger, det vimlar av olika fiskar som skyndar långsamt med sin flock. Stora, små, kända, okända – där nere spelar det ingen roll. Allt man ser under vattnet är en bonus. Havssköldpaddor kanske?

På vägen strandar vi, med avsikt, på en strandbank. Här blir det ännu mera snorkling, bad och lunch innan båten går tillbaka till Maafushi.

Är du inte en fisk i vattnet är det lika skönt att njuta av utsikten från sandbanken. Fisklivet är rikt och vackert även i tryggheten ombord vår båt.

Dag 4

Dag för egna aktiviteter

Frukost

Idag bestämmer du själv tempo och vad du vill göra. Sola, bada gå en promenad eller mer fartsfyllda äventyr så som snorkling eller någon av många dagsutflykter Maafushi har att erbjuda.

Reseledare hjälper så klart till med aktiviteter på Maafushi. Kanske du vill ta en kajaktur runt ön eller har du lust att prova på dykning.

Reseledare organiserar också gemensam middag för dem som önskar.

Maldivene_Maafushi_Bikini_beach

Dag 5

Lokal ö-hoppning

Frukost och lunch

Ännu en dag i paradiset! Efter frukost bär det av på lokal ”mini ö-hoppning” med snorkling, bad och sol. Vår bästa vän idag är båten som skall ta oss till både Guhli och Guraidhoo, två lokala pärlor som båda har sin egen bikini-beach. Guraidhoo har nyligen öppnat upp för besök av turister så mer äkta och lokalt blir det inte. Mellan snorklingsrundor, bad och sol äter vi lunch på en av öarna.

Gulhi är en charmerande liten pärla där vi såklart tar turen förbi trevliga bikini-beach. Här fanns budget-turism redan på 80-talet med tältsemester och enkelt upplägg. Gulhi har också en av Maldivernas äldsta och största hamnar. Nya ställen – nya perspektiv, där under den mäktiga havsytan. Det är det som är det härliga, att flytta sig bara pyttelite så är alla ställen ändå olika och skapar helt annorlunda upplevelser.

Dag 6

Dag för egna aktiviteter och kryssning i solnedgången med fiske

Frukost och middag

Frukost och det du klarar fånga från kvällsfisket

Nu börjar vi komma in i vardagslivet och dagarna flyter förbi. Det finns solstrålar att fånga, bad som måste tas och snorklingar som behöver genomföras. Det kan ju dyka upp nya fiskar!

När det börjar bli kväll möts vi för en kryssning i solnedgången. Ombord på en lokal båt, dhoani, gör vi oss klara för att se detta magiska underverk som händer varje kväll, lika vackert varje gång! Ok, det händer ju att solen inte skiner, då tar vi eftermiddagen i enkelt tempo. Om fiskelyckan står oss bi (eller besättningen hjälper till, de har kanske bättre koll än vi) så tillreder vi vår fångst efteråt när vi under kvällen njuter lokal middagsbuffé tillsammans

20180502 131604

Dag 7

Dag för egna aktiviteter

Frukost

Idag bestämmer du själv tempo och vad du vill göra. Sola, bada gå en promenad eller mer fartsfyllda äventyr så som snorkling eller någon av många dagsutflykter Maafushi har att erbjuda.

Reseledare hjälper så klart till med aktiviteter på Maafushi.

Reseledare organiserar också gemensam middag för dem som önskar.

Dag 8

Mer snorkling, med besök på Turtle Reef och förhoppningsvis möte med delfiner.

Frukost och lunch

Idag skall vi besöka Turtle Reef var chansen är stor för att få uppleva och snorkla med sköldpaddor. Det är så klart också möjligt att njuta från tryggheten av båten där som man inte önskar flyta runt mitt på havet. Det skall sägas att en simtur med sköldpaddor är både fridfullt och en speciell upplevelse.

Maldiverna är ett paradis inte bara för oss, utan också delfinerna och till tider är det hundratals delfiner i området. Chansen att se delfiner på nära håll är stor och förhoppningsvis är detta en dag då vi hälsar på dessa godingar.

Även idag, strandar vi en av de många och vackra sandbankarna, lagom till lunch och vad är egentligen bättre än att äta lunch på en vit sandstrand omgiven av turkost hav?

Dag 9

Dag för egna aktiviteter - korall plantering & Island cleanup

Frukost och middag

Njut av strandlivet, ta en fruktjuice eller smoothie (du kommer vid det här laget ha tappat räkningen på hur många du druckit…) och läs en bra bok. Idag gör du precis som du själv vill.

Carpe Diem genomför miljöarbete tillsammans med lokala samarbetspartners på Maldiverna och här kan våra gäster som önskar vara med och göra skillnad.

Våra korallrev världen över är på väg att försvinna. Som en del av aktiviteterna på Maafushi kan du hjälpa till att plantera nya koraller. I videon nedan kan du se hur planteringen går till.

Renee startade ”Maafushi Enviroment Club” för att skolbarnen skulle lära sig att sortera skräp. Precis som på många andra ställen i världen är plast ett stort problem och detta lokala initiativ är starten på ett plastfritt Maafushi. Tillsammans med skolbarnen städas lagunerna stadigt från plast och annat skräp, idag är det vår tur att hjälpa de lokala hjältarna i deras arbete. Ett ypperligt tillfälle att lära känna dessa godingar. Ibland är det barnen som hjälper till med städningen och ibland är det vuxna.

Dagens aktiviteter är så klart helt valfria.

Extra tillägg

Dag 10

Dag för egna aktiviteter - utflykt till resort

Frukost

Det går inte att få nog av livsnjutare-tid på Maldiverna. Njut av en spännande bok eller somna till vågornas ljud i solstolen. Du hinner så klart med bägge delar =)

Reseledare tar med sig de som vill på dagens valfria utflykt.

Extra tillägg

Dag 11

Dag för egna aktiviteter

Frukost

Idag bestämmer du själv tempo och vad du vill göra. Sola, bada, gå en promenad eller mer fartfyllda äventyr som snorkling. Eller kanske någon av de många dagsutflykter Maafushi har att erbjuda?

Drömmer du om att se Valhaj eller Manta rockor? Har du inte redan sett det under resan, finns det många utflykter från Maafushi som tar dig till en av de närliggande atollenrna där det lokala fiskelivet rör sig.

Vill du ha mer lyx kan du ta båten till en av de närliggande resorterna eller utforska mer av öarna runt Maafushi.

Dag 12

Dag för eget bruk och gemensam middag

Frukost och middag

Mörker, blåst och trist väder hemma – och du är lyckligtvis fortfarande på Maldiverna. Du har fortfarande en hel dag kvar att njuta av. Bunkra upp med frukt och juice fullproppade av vitaminer och sug åt dig solstrålarnas livgivande kraft.

Vi ses för gemensam middag och häng tillsammans, sista kvällen på Maafushi. Denna ö som är så säregen, känns så äkta, är så härlig och unik på en och samma gång. Nu har vi lärt känna den och vi glömmer den aldrig.

20190306_093350

Dag 13

Maafushi och hemresa

Frukost

Det finns fortfarande lite tid kvar att njuta. Göra lite mer av det du älskat, eller något du inte haft möjlighet till hittills.

Sen kommer tiden då vi måste ta transferbåten till Malé och flygplatsen, för att hinna till flyget hem.

Maldivene Maafushi13

Dag 14

Ankomst Sverige

Efter mellanlandning i Istanbull ankommer vi hemlandet fulla av nya intryck och solbränd hud =)

Praktisk information
och resevillkor

VAD ÄR INKLUDERAT

 • Flyg Stockholm-Malé t/r med Turkish Airlines
 • Flygskatter och avgifter pr 19. juni 2019
 • 10 nätter på mellanklass hotell inkluderat frukost
 • 3 luncher och 3 middagar
 • Alla utflykter och inträde nämnt i program
 • All transport nämnt i program
 • Lokala guider
 • Reseledare från Carpe Diem

VAD ÄR INTE INKLUDERAT

 • Rese och avbeställningsskydd
 • Valfria utflykter
 • Måltider utöver det som nämns i programmet
 • Dricks
 • Dryck

Förläng sommaren