Italien - Trevi - Umbrien

Landsbygdssemester i Umbrien, Italien

20. augusti 2019 / 7 dagar / Pris från 13.320,-

Istock 669284540 Italia Umbria Trevi
RectangleCreated with Sketch.

Upplev äkta italiensk feelgood-stämning i medeltidsstaden Trevi i Umbrien, Italiens gröna hjärta.

En favorit oavsett tid på året! Detta är det genuina Italien – där maten tillagas med italiensk passion och tempot är piano. Här får du tid att verkligen ta in den italienska stämningen och du bor mitt i «medeltiden» på ett väldigt trevligt hotell, eller rättare sagt ett vackert palats som har en ovanligt spännande historia. «Det-goda-livet-utflykten», till sköna Montefalco med «vår egen» vingård, ligger i närheten. Här väntar vingårdsbesök och möte med Sagrantino-vinet, unikt för området och i klass med Brunello och Amarone. Social samvaro med kock-kurs på hotellet står också på programmet. Det är både kul, lärorikt och välsmakande. Eftersom det är sommar, tar vi också en dag ute vid kusten. Porto Recanati, i grannskapet Marche, som har fina stränder.

Pool finns på hotellet och också inne i stan, så det finns möjlighet att kyla ner sig i sommarvärmen.

Höjdpunkter

  • Charmerande Trevi och Umbrien med ljuvliga, lokala matupplevelser
  • Hotell med själ och med en historia som sitter i väggarna
  • Sagrantino-vin och vingårdsbesök i Montefalco
  • Social samvaro, matlagnings-kurs med kock
  • En dag på stranden
  • Gott om tid att njuta av Trevi och Umbrien också på egen hand
  • Alla måltider från middag dag 1 til frukost sista dagen (förutom en lunch) samt dricka till måltiderna, är inkluderat
  • Gott resesällskap är alltid inkluderat i carpe Diems resor
Italia Umbria Montefalco Sykkel

Avgångar

Priser är beroende på valen du tar i bokningen, genom att klicka på "välj avgång" vill du se avgångar och priser. Flyg från annan ort

+16
+15

Program

Trevi

Trevi är en liten, idyllisk medeltidsstad i Umbrien, vackert belägen med utsikt över den grönklädda Spoletodalen – omgivet av tusentals olivträd. Själva livs-nerven i Trevi är mat, vin och olivolja. All mat lagas med en stor portion kärlek och passion.

Lokalproducerad mat och dricka av superb kvalitet, är kännetecknande i många regioner och landsbyar i Italien. Trevis gastronomi är vida känt, lokala restauranger och matställen har matlagningskonst med råvaror av riktigt hög standard. Slow- food och feelgood på äkta italienskt Carpe diem-vis!

I borghi più belli d’Italia är en exklusiv organisation som består av de vackraste landsbyarna i Italien. Organisationen startades för att främja det fantastiska arvet inom historia, konst, kultur och traditioner som de små italienska byarna bär med sig. De flesta av dem är kanske inte så välkända men det är här du finner det äkta och genuina Italien – där lokalbefolkningen är i majoritet, inte turisterna. Trevi är en av «I borghi più belli d’Italia» och en av 24 landsbyarna i Umbrien. Den region i Italien som faktiskt har flest av de här vackra landsbyarna.

Hotel Antica dimora alla Rocca

Hotell Antica Dimora alla Rocca är ett historisk vackert renässanspalats från stadens storhetstid på 1500-talet, och är granne till den vackra St Emiliano-kyrkan. Hotellet är nyligen renoverat och är stilfullt inrett med moderna tillskott till det som ursprungligen fanns här. Hotellet har också rum i två närliggande palats med rik historia. Här har det varit påvebesök, sjukhus under digerdöden, och här har också några av de rikaste och mest nobla familjerna bott. Inga rum är lika varandra. Hotellet är känt för sitt ypperliga kök och goda, personliga service. Vi har mycket att se fram emot på den här turen!

Dag 1

Arlanda - Rom - Trevi (Umbrien)

Middag

Avresa med Norwegian till Rom, Fiumcino. Vi fortsätter med buss mot Trevi, bussturen tar cirka 2,5 timmar. Vi stannar för lunch på vägen och väl framme blir vi välkomnade på hotellet, checkar in, och möts för en kort sight-seeing.

Roberto eller Valentina, våra värdar, tar oss med på en knapp timmes vandringstur i Trevis snirkliga, smala och charmerande gator. Den historiska delen av stan är omkring en kvadratkilometer stor, och här finner vi något nytt och intressant bakom varje krök. Tiden har närmast stått stilla arkitektoniskt, här finns murar og kolonner byggt av romarna, och portar och valv vackert utsmyckade med fresker och inskriptioner. De många palatserna vittnar om hur rika adelsfamiljer blivit förmögna på stadens «guld» - olivoljan. Vackra Piazza Mazzini, kyrkor och muséer – och inte att förglömma, den trevliga lokalbefolkningen. Det är faktisk stor chans att du blir igenkänd av någon av de boende efter några dagar. De hälsar igenkännande, ler och gestikulerar på italienskt vis – och för en stund känner du dig nästan som en äkta «italiano».

På kvällen ses vi för den förste av många goda middagar ihop, på hotellet.

Trevi

Dag 2

Perugia, tur till storstan

Frukost, lunch och middag

Efter frukost ska vi på utflykt till Umbriens huvudstad Perugia. Staden är inte bara vacker och ståtlig, den är också känd för sin Perugina-choklad. Choklad tillhör livets goda och passar vid de flesta tillfällen. Självklart kan du handla med dig så mycket du orkar bära!

Staden formligen klättrar sig upp på en 493 meter hög kulle med ett historiskt centrum på toppen. Perugia är känt som en av Italiens vackraste och trevligaste städer. Det bästa av allt är att inga bilar förstör idyllen i centrum! Det finns en rulltrappa till hjälp att ta sig från den nedre delen till den övre delen av centum. En bonus är att turen genom klipporna är utformat som en slags arkeologiskt museum. Härifrån går vi via Corso Vanuzzi, stadens pulsåder. Den leder upp till Piazza IV Novembre med det berömda Palazzo dei Priori som hyser Umbriens nationalmuseum och stadens gamla stadshus. Vi äter lunch på en lokal restaurang.

Efter denna innehållsrika dag återvänder vi nöjda och belåtna till Trevi. Gemensam middag i hotellets restaurang på kvällen.

Dag 3

En dag på stranden

Frukost, lunch och middag

Efter frukost åker vi till kusten, för att få lite mer luft under vingarna. Sommar, sol och värme – vad passar bättre än att njuta en dag på stranden? Den ligger drygt en timmes bussresa från Trevi. Vi börjar med att ta det lugnt, solbada, läsa en bok i skuggan, ta en promenad längs stranden...

Sedan är det tid för en matbit, och det blir en trevlig fisklunch på italienskt sätt. Vi åker tillbaka till Trevi på seneftermiddagen, och på kvällen blir det gemensam middag på hotellet.

Dag 4

Trevi och matlagningskurs med kock

Frukost och middag

Idag njuter vi av livet i Trevi.

Det står bara en sak på programmet: en matlagningskurs med hotellets duktiga kock.

Många önskar säkert att de kunde laga mat som italienarna, och inte minst ha fräscha råvaror att kunna briljera med. Det sägs ju att om råvarorna är utsökta ska det inte så mycket till att kunna prestera en läcker, välsmakande måltid. Oavsett, idag ska vi få vägledning och inspiration av lokal expertis. Det är alltid spännande att delta själv, det blir onekligen en del skratt och stoj men också djup koncentration för att få till det perfekta resultatet. Det är inte vilka som helst som ska få skörda frukterna av vårt hårda arbete, det är nämligen vi själva! Lunchen idag blir alltså «hemlagad» och vår mentor ser till att den också blir vällagad.

Resten av dagen kan du disponera som du vill. Kanske på Piazza Mazzini med något gott att dricka, koppla av vid hotellets lilla pool eller åk till Trevis egen simbassäng? Nere i dalen bara ett par kilometer bort, ligger också ett köpcentrum om någon känner för att tillbringa några timmar där.

Vi ses på kvällen för gemensam middag på hotellet.

Dag 5

Toscana och Siena

Frukost, lunch och middag

Idag lämnar vi vår region och åker till den kända grannen: Toscana.

Det blir en halvdagstur och vi äter lunch i stan.

Många anser att Siena är Italiens vackraste stad. Känt bland annat för sin galna hästkapplöpning i centrum varje sommar, eller för att vara platsen där inledningen till James Bond, Quantum of Solace, spelades in. Sienas centrum togs upp på Unescos världsarvslista 1995.

Stan kan absolut kallas ett arkitektonsikt mästerverk med landmärken som Piazza de campo och Duomo-katedralen. Ett måste att se när man är i dessa trakter.

Väl tilbaka i Umbrien och Trevi, blir det gemensam middag.

Dag 6

Vingårdsbesök och Montefalco

Frukost, lunch och middag

Vi åker till Montefalco, som är en trevlig och fin liten by, och tar en liten tur till fots i byn. Därefter har det blivit dags att lära mer om områdets vin! Turen går till den äldsta vingården i Montefalco, Scacciadiavoli. Vingården har en spännende historia och det hela började med en prins från Rom, idag drivs vingården av kusinerna till denne.

Det blir serverat en enkel men välsmakande lunch och vi kommer att få provsmaka det ädla vinet. Sju olika lokala viner: Sagrantino är den lokala stoltheten, kraftfull och välsmakande. Enligt mångas åsikt i klass med Brunello och Amarone, och mycket populär bland vinkännare.

Vi återvänder sen mot Trevi och resten av eftermiddagen är fri för egna strövtåg eller avkoppling.

Dag 7

Avresedag

Frukost

Flyget lämnar Rom under eftermiddagen, så på förmiddagen kan du njuta av solstrålarna, gå en sista tur i stan eller ta en god kopp espresso innan det är dags för avfärd. Vi landar i Stockholm vid 20-tiden, med massor av ny energi, redo att möta hösten.

Praktisk information
och resevillkor

VAD ÄR INKLUDERAT

  • Flyg Stockholm - Rom t/r med Norwegian (Ta kontakt för avresa från annan ort)
  • Flygskatter och avgifter pr 25. september 2018
  • 6 nätter på mellanklasshotell inkluderat frukost
  • 4 lunch & 6 middagar
  • Alla utflykter och inträde nämnt i program
  • All transport nämnt i program
  • Lokala guider
  • Svensk reseledare från Carpe Diem

VAD ÄR INTE INKLUDERAT

  • Rese och avbeställningsskydd
  • Måltider och dryck utöver det som nämns i programmet
  • Dricks