Sommar i Sorrento, Amalfikusten och Capri

Sommar i Sorrento, Amalfikusten och Capri

Gettyimages 510082266 Italia Citron
RectangleCreated with Sketch.

En härlig sommartur till Sorrento, med utflykter längs Amalfikusten och till Pompeji

Följ med och känn på de italienska vibbarna längs den soliga Amalfikusten och i Sorrento. Succéfaktorn är hög och det är omöjligt att inte trivas bland kullerstensgator och den spektakulära utsikt som Sorrento bjuder på. Vi ska ta en svängom till både Amalfi och Ravello där det finns så mycket mer att göra än att äta glass (även om gelaton är i en klass för sig). Utsikten längs Amalfis kustremsa är utan like, med rosa, vita och gula stenhus som klamrar sig fast i bergsväggen mellan himmel och Medelhav. Pompeji bjuder på en hisnande historia och en oförglömlig arkeologisk upplevelse. Och smaklökarna ska få jobba på högvarv med både limoncello-smakning och vid pizzabakning. Vi bor på vårt favorithotell med utsikt över Napoli och vulkanen (inte pizzan) Vesuvio.

Med friska havsvindar och en doft av citroner och olivträd kan man strosa runt bland kullerstenarna i egen takt. Sorrento fullkomligt strålar av historia, glädje och stolthet! Man behöver inte vara professionell fotograf för att lyckas ta enastående bilder i området. Landskapet och utsikterna går synonymt med definitionen av fotogen och vykorts-jobbet bokstavligt gör sig självt. Upplev de äkta italienska kokkonsterna och den kulinariska explosion som presenteras av tallrikarna på de rödrutiga dukarna. Det är helt okej att anamma det italienska svaret på dessert. Beställ ett avrundande glas citronlikör, en bred skål med gelato, eller varför inte bägge delarna?

Det bjuds på en glad mix av utflykter och avslappning. Det finns gott om tid till att leva semesterlivet på egen hand, eller tillsammans med gruppen. Vi rekommenderar också en frivillig tur till ön Capri. Lokala upplevelser, kortresta smaker och ett och annat glas med lokalproducerat vin är bara grädden på moset till allt vad Italiens solfyllda kust vill inkludera oss i.

Klara, färdiga, njut…!

Höjdpunkter

 • Attraktiva Sorrento och vänliga Hotel Cristina
 • Pompeji, den levande begravda staden vid vulkanen Vesuvios fot
 • Enastående vacker natur och oförglömliga vyer
 • Pizzabakningskurs med spännande tips och trix
 • Limoncello-smakning, farligt gott!
 • Möjlighet till utflykt till Capri
 • Avslappning i en vecka på ett och samma hotell - känn dig som hemma.
 • Hela dagar med avslappning och semesterfirande i eget tempo
 • Nya vänner att spendera dagen med och inte minst dela alla minnen med
Istock 521418136 Italia Liguria Cinque Terre Manarola
+26
+25

Program

Dag 1

Avresa och ankomst Neapel och Sorrento

Frukost och middag

Vi ankommer till Neapel och andas in de friska italienska vibbarna. Vår transfer tar oss säkert till vårt hotell och blivande hem i Sant’ Agnello, rätt runt hörnet från Sorrento. Hotel Cristina ska ta väl hand om oss och hon bjuder generöst på swimming pool, härliga terasser och en buffét av atmosfär och utsikter mot Neapel och Vesuvio. Här ifrån kan vi i lugn och ro ta dagarna som de kommer, med allt som kan behövas till en komplett semester, inom en kort radar. Dessutom går shuttle bussen ofta från hotellet ned till centrum om man inte skulle vilja ta promenaden på 20-30 minuter.

Framåt kvällen vankas middag i en gemensamt introducerande och härlig anda.

Italia_Campania_Sorrento_hotell_Cristina

Carpe Diem-Wenche på en av hotellets terasser. I bakgrunden ser du Vesuv

Dag 2

Sorrento och limoncello-smakning

Frukost och middag

Den Sorrentinska halvön lockar till sig besökare året runt med sitt milda klimat, oslagbara panoramavyer, romantiska torg med sina historiska byggnader och citronlikör. För det är inte bara turismen som blomstrar här… Citronträden frodas och lever livet som ingen annanstans, här längs Amalfikusten. Invånarna i Sorrento är kända för sin vänlighet och trots årets många besökare behåller staden sin genuint italienska charm med sitt eget tempo och alla de dofter och smaker som bara Italien kan bjuda på.

Vi tar en spatsertur genom byn och låter oss häpnas av både arkitektur och de hissnande vyerna där stadskärnan bokstavligt talat är kastat in i bergsväggen, med stupande klippor under sig, rätt ner i det azurblå havet. Vi vandrar vidare mot den gyllene drycken som italienarna (med all rätta) är så stolta över. För bara smaka på namnet, ”Limoncello”… Vi ska få prova denna likör som vanligtvis kommer som ett brev på posten efter avslutad måltid.

20160626 105046

Dag 3

Dag till egen disposition, möjlighet till utflykt till Capri

Frukost och middag

Är det simbassängen och din nyiköpta badanka som lockar mest? Spendera dagen efter eget semestersinne. Om nyfikenheten tar över finns det oändliga utforsknings-möjligheter. Naturen runt Sorrento är slående vacker och vi rekommenderar ett fulladdat kamerabatteri. Staden i sig myllrar av små torg, butiker och caféer. Kanske är detta den ultimata dagen till att se närmare på Villa Jovis, den romerska gamla prakt-villan av kejsare Tiberius? Från båthamnen går färjan över till Capri, för den som vill leva dagen i ö-livets tecken.

Framåt kvällen avnjuter vi de italienska smakerna tillsammans under en gemensam middag.

Dag 4

Pompeji och pizzabakning

Frukost, lunch och middag

Anamma den italienska frukosten och smutta loss på en espresso, med nybakat tillbehör. Sedan är vi garanterat redo för dagens äventyr! Vi ska bege oss till Pompeji, som är precis lika pampigt som det låter. Med vulkanen Vesuvio i centrum är staden idag en viktig arkeologisk fyndplats. År 79 e.Kr. begravdes hela byn under sex meter med aska, efter lavan från vulkanens utbrott. Fynd från forna tider dyker fortfarande upp ur utgrävningar i den förstenade gamla staden. En stor del av det man idag vet om det gamla Romarriket är tack vare de upptäckter man gjort i just dessa utgrävningar i Pompeji.

Från tragedier och fascinerande upptäckter, till en utmanande måltid. Det blir dags att väcka smaklökarna och vi beger oss till en bedårande liten plats på höjden ovanför Sorrento. Här ska vi få en grundkurs i pizzabakning med experthjälp från en äkta italiensk pizzabagare. Med ett garanterat välsmakande resultat får vi också nya kunskaper att stoltsera med vid nästa pizza-fredag med vännerna hemma.

Framåt eftermiddagen tar vi oss tillbaka till Sorrento och kvällens middag intas på hotellet.

Shutterstock 92301142

Pompeji

Dag 5

Amalfi och Ravello

Frukost och middag

Amalfikusten är en ren skönhet, med sina häpnadsväckande vyer över de bergsklättrande städerna som speglar sig i kontrastens Medelhav. UNESCO tycker att kustremsan är lika spektakulär som vi gör och tvekar inte över att ha kvar den på sin världsarvslista. Vår turné går framåt med både buss och båt (beroende på väder och vind) längs kusten och tar sitt första stopp i staden Amalfi. Stadens pampiga katedral från 1200-talet skådar ut över sina invånare och de släta stenhusen som radar upp sig längs bergssluttningen.

Efter en knapp halvtimmes vacker utsikt från bussfönstren kommer vi till Ravello, beläget på en klippa 350 meter över havet. Vyerna här uppifrån är som tagna från ett vykort och totalt oförglömliga. Den gamla staden kan skryta med sina romantiska gamla villor i plural, varav Villa Rufolo kanske är den mäktigaste. Omgiven av ruiner från 1200-talet som vittnar om stadens långa historia, ligger Vill Rufolo vackert placerad bland vackra trädgårdar och med den kryddigaste utsikten. Det hör till det vanliga att tappa andan, speciellt vid foten av de höga byggnaderna. Den största är nästan 30 meter hög och skötte tidigare sitt jobb som vakttorn under många år. Denna plats är en saftig inspirationskälla för många konstnärer, lokala som långväga, och vi kommer snart förstå varför…

Under eftermiddagen kommer vi tillbaka till vårt kära hotell och äter middag tillsammans framåt kvällstimmarna.

Istock 000058487050 Amalfi Campania Italia

Dag 6

Dag till egen disposition

Frukost och middag

Det är ingen poäng att stressa igenom alla punkter på din italienska agenda. Vi har två hela dagar till att göra vad vi vill och till att utnyttja våra semester-antenner i valfritt tempo. Strosa runt bland stengatorna, svalka kropp och själ i havet eller med en kall Birra Moretti eller läs färdigt boken som legat på nattduksbordet alltför länge. Reseledare finns nära till hands med förslag på aktiviteter och smarta italienska glosor.

Vi samlas för en gemensam middag om kvällen.

Dag 7

Favorit i repris, dag till egen disposition

Frukost och middag

Fortsätt där du avslutade igår. Ta semestern på största möjliga allvar och njut av att ha bägge sandalerna på Amalfikustens soliga grund. Vid eventuell rastlöshet och fantasi-brist kommer reseledare gärna med förslag på aktiviteter.

Kvällens middag blir vår sista tillsammans. Av erfarenhet kan denna utspela sig en aning sentimentalt. Vi är en ny grupp vänner som säkerligen kommer ha svårt att låta spagettin tysta mun denna kväll, med reseminnen i överflöd från veckan som varit.

20160626 130354

Dag 8

Transfer och avresa

Frukost

Vi startar dagen med en piruett och snurrar mot norr. Transfern tar oss till flygplatsen i Neapel. Därifrån lyfter flyget som tar oss tillbaka till Arlanda och den svenska sommaren.

Praktisk information
och resevillkor

VAD ÄR INKLUDERAT

 • Flyg Stockholm - Neapel med Lufthansa & Austrian (Ta kontakt för avresa från annan ort)
 • Flygskatter och avgifter pr 7. december 2018
 • 7 nätter på mellanklass hotell inkluderat frukost
 • 1 lunch, 7 middagar
 • Alla utflykter och inträde nämnt i program
 • All transport nämnt i program
 • Lokal engelsktalande guide
 • Svensk reseledare från Carpe Diem

VAD ÄR INTE INKLUDERAT

 • Rese och avbeställningsskydd
 • Måltider och dryck utöver det som nämns i programmet
 • Dricks
 • Dryck