Karina Jurman

Reseledare | Guide

Karina är född och uppvuxen i Sverige, med kroatiska föräldrar. För 16 år sedan flyttade hon tillbaka till Kroatien, närmare bestämt till Istria. I Sverige utbildade hon sig till ekonom, men då hon flyttade tillbaka till Kroatien började hon skaffa sig erfarenhet inom turism. Karina jobbar nu som guide och reseledare på heltid och älskar sitt jobb.

Karina bor på landet och driver ett litet lantbruk - och har gröna fingrar. Fritiden tillbringar hon som regel i naturen tillsammans med sin stora familj. Det blir mycket cykling och vandring, men på vintern brukar det bli läsning om Kroatiens kultur och historia.

40400876 10214505332240775 626531833227509760 O
 • Bästa med att resa ensam?

  Man är öppnare för möten med nya människor och man kan ta del av gemenskapen i en grupp, samtidigt som man kan dra sig tillbaka utan att någon tar illa vid sig. Singelresenärer har ofta en positiv inställning till resandet och kan konsten att "gripa dagen“ och detta medför ett behagligt klimat i gruppen. En medresenär kan bli din vän för livet.

 • Sol- och bad eller aktiv semester?

  För mig är det en livsstil att vistas i naturen och jag gör det gärna till fots eller på cykel. Om jag dessutom får möjligheten att lära känna ett nytt land eller en ny region genom en aktiv ferie så är det absolut bästa sättet att semestra på.

 • Vad är Gastronomi?

  Ordboken säger att det är „läran om sambandet mellan mat och kultur“. Min definition på detta trendiga uttryck är lokal mat med ett lands historia och traditioner som bakgrund. Äta, lära och resa i gott sällskap är alltid receptet på en lyckad resa.

Resor med Karina

 • Italien, Slovenien och Kroatien

  Avresa 02.10.2019 / 11 dagar

  Ledig

  En resa med triss i länder och full pott i livsnjutning. Ribban läggs högt redan där resan startar, bland stämningsfulla smågator och ringlande kanaler i Venedig. Från gondolerna i ”världens vackraste salong”, till bubblande glas och frodiga [...]

  Tour leaders

  Priser från 17.420,-

 • Kajak i Kroatien

  Avresa 24.07.2019 / 8 dagar

  Ledig

  Den Adriatiska kusten har på senare tid blivit mycket populär. Så länge du inte är allergisk mot turkost kommer du snart förstå varför. Det akvarielika vattnet i kontrast till de vita kalkstensklipporna är en så utsökt kombo att vykorten knappt [...]

  Tour leaders

  Priser från 16.440,-

 • Kroatien - Ö-hoppning

  Avresa 03.07.2019 / 8 dagar

  Ledig

  Med simhud mellan tårna och en ständig glimt av det turkosa Adriatiska havet ska vi ta begreppet ”semester” på största möjliga allvar. Vi beger oss från ö till ö, längs Kroatiens kalkstensprydda kust och griper tag i de allra bästa [...]

  Tour leaders

  Priser från 19.280,-