Sonja Kotur Lovrekovic

Reseledare

Sonja blev förälskad i reselivet när hon som 19-åring kom till Porec på Istrien halvön för första gången och skulle arbeta som reseledare. Det var bara ett sommarjobb, men efter att ha avslutat sin utbildning vid Copenhagen Business School återvände hon. Sedan dess har hon levt och andats turism. Sonja är född och uppvuxen i Köpenhamn, men hennes föräldrar kommer från Kroatien och hon har därför två modersmål: danska och kroatiska, men talar också flytande "skandinavisk" och italiensk.

Sonja älskar den kroatiska kulturen, naturen och människorna, men mest av allt älskar hon att visa detta för sina gäster. På fritiden är hon aktiv och älskar yoga, cykling och vandring. Hon är också en aktiv medborgare och bidrar som volontär i en lokal barnorganisation och deltar i organisationen av den årliga historiska festivalen, Giostra (www.giostra.info), där 1700-talets återupplivning, traditioner, dans och kulturer återupplivas. Sonja är en berest dam och en erfaren reseguide, som också gillar att resa som guide på andra resor än i sitt hemland.

Sonja2
  • Bästa resmål?

    Letar fortfarande efter drömplatsen, men favoriten just nu är Rom, Marakesch och New York

  • Favoritland?

    Balkan... Här har jag bott i 25 år. Mina föräldrars hemland, en levande blandning av olika kulturer, stormfull historia och fantastisk natur.

  • Drömresa?

    Drömmer om att resa runt i Syd Amerika med bergsvandring och tangokurs i Argentina