Anette Jernström

Reseledare

Anette har jobbat i resebranschen i över 30 år. Som 20-åring började hon jobba som bussreseledare och guide, och därefter som flygvärdinna på SAS. Att ständigt ha en väska packad, att inte ha fasta arbetstider och att vara nyfiken på människor och andra kulturer – det är en livsstil och ett förhållningssätt hon inte kan tänka sig byta ut även om hon lämnat livet i luften.

Vid sidan av deltidsjobbet som flygvärdinna har hon de senaste åren studerat journalistik, Interkulturell kommunikation och ledarskap på universitetet. Hon arbetar också som frilansjournalist och bloggar sedan 13 år, på expressen.se/resor, och är också diplomerad coach. Anette har stor aptit på livet. ”Det finns så många nya spännande människor att möta, så mycket att uppleva och många kommande dagar att fånga”.

Privat är hon gift sen 25 år tillbaka och har två utflugna barn som också anammat en resande livsstil. De har följt med henne på jobbet sen de var små och har förstått tjusningen med att se andra levnadssätt och värdet av att sätta perspektiv på saker och ting. Och inte minst vilka lärdomar det ger att resa, och ödmjukheten det för med sig.

Hennes motto är lånat av Maya Angelo:
”People will forget what you said. People will forget what you did. But people will never forget how you made them feel”.

Anette Jernstrom Tatrabergen
 • Favoritkontinent?

  Afrika - Massivt, spännande, genuint

  USA -Tillrättalagt, enkelt, valmöjligheter av allt

  Asien -Billigt, god mat, annorlunda möten

 • Motto?

  Ha fötterna på jorden. Men inte båda samtidigt.

 • Bästa resminnet?

  När jag flög Paris-Dakar-rallyt som flygvärdinna. Båda gångerna.

Resor med Anette

 • Kenya - safari, sol och strand

  Avresa 31.10.2020 / 12 dagar

  Ledig

  Kenya är som ett färgrikt äventyr. Ljuden, dofterna, människorna och djurlivet. För många är det safari som är dragplåstret, och här levererar Kenya så att det håller. Vi tar med dig till två olika och helt unika parker. Det är så klart ingen [...]

  Tour leaders

  Priser från 28.990,-