OSL05493

Vandring i Tatrabergen

Publicerad: 12. april 2019

Alperna – släng dig i väggen!

Okej, inte helt och hållet 😆 Alperna är otroligt vackra men jag trodde dem skulle förbli Europas mäktiga stolthet, men ack så fel jag hade.

Du sitter där och bläddrar i årets resekatalog, läser reportage som inspirerar dig, du ser vackra bilder och så dyker den där destinationen upp som du hört om tidigare. Kanske ett tips från en vän, från en bok du läst eller bilder du sett tidigare. Du får det där härliga suget i magen och tänker, dit! Dit skulle jag vilja resa. Du får sprall i res fötterna och till slut drar du dig själv i öronen och bokar resan.

Du funderar på vad du skall packa, du har ju aldrig varit där så du läser bloggar på nätet, frågar nära och kära, du tar med lite extra, för man vet ju aldrig. Resfebern drar i smilgluggarna och snart sitter du där, på bussen på väg till flyget.

Väskan är allt för tung, men snart är du framme på hotellet, det är sent, mörkt och utsikten från bussen är inte något att hänga i julgranen. Du checkar in, hotellet är vackert som smör, men du är mest trött, så du går rakt igenom korridoren utan att tänka på de urgamla tavlorna som smyckar väggarna och för du vet ordet av det har du slocknat.

Vad är det första du gör när du vaknar?

Hotellsängen är go, så du vill helst dra dig lite längre men suget efter att dra upp gardinen och se vad som väntar dig är allt för stort.

Du stiger upp och går rakt fram till de stora fönsterna och drar upp gardinerna. Du möts av morgonens solstrålar, herregud, du har ju inte känt solens värmande strålar hela vintern. Du fylls av värme, glädje, äntligen! Äntligen är jag på semester! Du öppnar fönstret, vinden är svag, men frisk, fylld med sommarens dofter.

Från 4e våningen ser du majestätiska vitklädda bergstoppar som sträcker sig mot himmelen. illgröna granknoppar i vårens tecken sträcker sig så långt ögat kan se, det doftar barr. YES!! Det är perfekt!

Frukosten är himmelskt! - How would you like you omelett, frågar kocken. Du har inte tid att svara, du är upptagen med att välja en av de 8 juicerna du har att välja mellan. Hmm, jag är ju på semester så jag kan ta en av varje. Bordet framför dig har inte nog med plats, du ber servitören ta bort din tallrik så du kan fylla på med mer och mer av härligheterna från buffén.

Veckan är fylld med härliga utflykter, du möter nya vänner, äter god mat och smakar delikata viner, och den där snapsen till lunch, var den nödvändig? Aja, du är på semester så varför inte. Liver är härligt och tillsammans med dina nya reskamrater njuter du av varje stund.

Innan du vet ordet av det är veckan över, du är trött men lycklig. Tänk alla härliga minnen du tar med dig hem, du himlar med ögonen och kan inte förstå varför du inte rest dit tidigare. Den där bilden i resekatalogen som gav dig suget i magen var din biljett till lycka. Du har hittat en ny pärla och du funderar redan på när du skall resa tillbaka.

Den känslan!

Det är precis den jag sitter igen med efter en vecka i Tatrabergen. Herregud!! Jag älskar att vandra, lika mycket älskar jag att åka skidor och Tatrabergen kastar allt jag älskar över mig.

Höga bergstoppar med majestätisk utsikt. Små bäckar som porlar i bakgrunden där jag vandrar i mina skor. Vattenfall som kastar en mystisk dimma över grantopparna och snötäckta, frusna sjöar som glänser i solen.

Vi vandrar upp och ner, genom granskog och över kullar. Jag är så fokuserad på världen runt mig att jag snubblar lätt över stenar då jag glömmer att lyfta fötterna. Det är vår i Tatrabergen och snön ligger kvar på toppen. Jag drömmer om hur vackert det är här till sommaren.

Varje dag kommer det mat på bordet som jag aldrig har sett, jag är skeptisk men smakar så klart på allt som är nytt. Smakar det gott? Frågar den unga servitrisen iklädd sin färgglada folkdräkt. Yum, moms, ehh fantastiskt, får jag ur mig mellan tuggorna.

Hotellets spa-meny är lika stor som middagsmenyn. Finsk bastu, eukalyptusbastu, saltbastu, ångbastu. Herregud! Hur skall jag hinna med allt? Massagerummet doftar härligt från brinnande doftljus och personalen tar hand om mina trötta ben, aaaah. Livet är gött!

Herregud! Jag älskar att vandra

Carl Filip Olsson

Reseledare

Res res res till Tatrabergen!

Vad du än gör, bläddra inte förbi reportaget du ser i tidningen. Läs mer, sök efter bilder, fråga vänner som varit där, eller ännu bättre fråga mig, bara du reser hit en gång i livet.

Om inte med Carpe Diem, så res med någon annan. Det är helt fantastiskt för dig som älskar att vandra i fantastiska omgivningar. Oavsett om du vill ge dig på de höga topparna, de låga landskapen eller djupa skogarna. Tatrabergen har garanterat något att erbjuda dig. Och du, det är mycket billigare än alperna, jackpot!

Har du frågor om Tatra, ring till Carpe Diem och fråga efter Carl så skall jag berätta mer om denna fantastiska sagovärld.

Sista från bloggen