Carls dröm om att besöka 100 länder

Publicerad: 19. februari 2019

Jag skall uppleva världen

Jag skall uppleva världen!

Carls dröm om att besöka 100 länder

Som reseledare för Carpe Diem får jag besöka många spännande länder. När jag var 14 och knappt visste vad som fanns utanför Skåne startade min dröm.

En dröm om att resa jorden runt, uppleva kulturer, lära mig nya saker, smaka god mat och lära mig nya språk. Min dröm, mitt mål var att besöka 100 länder, en dröm jag kommer närmre varje dag.

Vad är det bästa med att vara reseledare Carl?

Vilket är ditt favoritland?

Frågor jag älskar att få och får väl så ofta.

Är det att du får resa hela tiden som är det bästa?

Nej, nej nej. Absolut inte. Att resa och uppleva världen är det bästa jag har gjort, men när jag sitter där hemma och berättar om stammen jag mötte i djungeln på Borneo så är det ju ändå ingen som förstår vad jag menar.

Mina berättelser förmedlar inte doften av tusen kryddor i Marocko, ljudet av näsapornas ylande om morgonen. Heller inte känslan av att ha en 3 meter ödla under frukostbordet eller djungelns sprudlande vackra nyanser och färger.

Visste du att vi kan se över 1000 nyanser av färg? Inte på TV:n hemma i soffan så klart, men när du reser ser du dem alla. Nyanserna finns på Italiens vackra byggnader, i vattnet längs Kroatiens kust och tar formen av vackra sidenklänningar i Asien. Jag blev nästan sur när jag förstod att världen jag upplevde gick inte att beskriva.

Jag visste att jag ville resa resten av mitt liv

Carl

Reseledare Carpe Diem

Salt, sött och surt?

Din tunga kan skilja på över 100 000 smaker. Det spelar ingen roll hur mycket jag tjatar om den Vietnamesiska nudelsoppan eller smaken av nybryggt te en tidig morgon i den Jordanska öknen, du förstår det bara om du är i stunden, i ögonblicket det händer. Där och då, släpper du allt och bara njuter. Dina sinnen fylls av intryck, smaker och så föddes drömmen.

Jag visste att jag ville resa resten av mitt liv, men jag saknade något. Jag saknade att kunna förmedla känslorna, smakerna och dofterna som fyller världen.

Allt detta förändrades när jag blev reseledare. Helt plötsligt kunde jag dela allt jag älskade med att resa. Och jag lovar dig, det finns inget bättre än att se en gäst leende efter en upplevelse som tagit andan ifrån dem. Jag älskar det och kan inte tänka mig något annat.

Mitt tips till dig, res, res och res lite till.

/ Reseledare Carl

Sista från bloggen