Res ensam

Publicerad: 19. januari 2019

Välkommen till Carpe Diem-världen

Drömmen om att resa

Många av oss drömmer att resa till spännande resmål världen över, men saknar någon att resa med.

Vi tänker på vanliga gruppresor och frågar oss, kommer jag känna mig ensam? Måste jag äta middag ensam? Den där drömmer känns plötsligt långt borta, vi blir osäkra och stannar till slut hemma.

Nä. Att resa ensam låter ju inte alls kul, det låter som att du sitter ensam till middag eller är 5e hjulet på vagnen.

Men så skall det ju inte vara! På en Carpe Diem- resa är du inte ensam, du sitter inte ensam på middagen och du saknar inte någon att prata med.

Du reser själv – men tillsammans med andra. Du delar glädje, upplevelser och minnen tillsammans med dina nya res-vänner. Du äter god mat tillsammans och är inte 5e hjulet.

Carpe Diem-bacillen

"Det är som att bli biten av Carpe Diem rese-bacillen" Vi är stolta och glada för att många av våra gäster reser med oss om och om igen. Varför väntade jag så länge? -är en vanlig kommentar vi får från våra gäster när de kommit hem från en resa.

-Jag var nervös första dagen, men under resan mötte jag så många nya vänner som jag delade upplevelser med och nu är jag biten av Carpe Diem rese-bacillen.

Drömmer om att resa är inte längre en dröm, när du väl upptäckt hur fantastiskt det är att resa ensam, vill du göra det om och om igen.

Mina smultronställen

Ingrid, en av mina gäster på en Jordanienresa frågade mig en gång vad det bästa är med att vara reseledare.

Smultronställen svarade jag, följt av - kom skall jag visa dig.

Vi var i öknen, Wadi Rum så jag tog med henne till en av kamel-beduinerna som satt och lagade te i sanden. Han använde en gammal teknik där han värmde vattnet under den varma ökensanden. Ingrid och jag smakade på beduin-mannens te medens han förklarade historien till beduinernas liv i öknen.

Det här Ingrid, detta är det bästa med att vara reseledare. Ja, jag älskar att resa och jag har snart varit överallt, men mer än att resa älskar jag att få dela upplevelserna jag skälv haft. Jag berättar ofta för vänner och familj om mina äventyr, men att få se glädjen hos mina gäster när dem upplever unika ögonblick, det slår alla historier i världen.

Världen är full av smultronställen som vi reseledare hittat och vill dela med oss av till våra gäster.

När du reser med Carpe Diem får du alltid en engagerad och ansvarsfull reseledare med på köpet, för att resa själv tillsammans med en reseledare, skapar trygghet. En reseledare är guldkanten på semestern.

Det finns inget mer socialt än att resa ensam på semester

Sista från bloggen