Res själv - tillsammans

Publicerad: 19. januari 2019

Alina reste ensam med Carpe Diem

Att resa med Carpe Diem var en ny upplevelse för mig.

Hej hopp!

Här sitter jag fullproppad med intryck efter en vecka i Transsylvanien och Bukarest. Den nervositet jag kände på väg till flygplatsen och inför att resa med en grupp främlingar var snabbt som bortblåst! 😬🙃

Att resa med Carpe Diem var en ny upplevelse för mig. Men jag förstod snabbt att veckans aktiviteter var noga sammansatta för att få komma tätt inpå det lokala livet i Rumänien. 🗻

Med en mindre buss tog vi oss fram mellan storslagna alp-vyer, besök i små landsbyar, slott och fästningar från medeltiden och traditionsenliga matupplevelser. 🏰

Vår reseledare Trond,

har fått oss allihop att inse hur missförstått Rumänien egentligen är och med sin enorma kunskap om de olika områdena har han visat oss landet i sitt esse. Dagarna har varit fulla av lärorika och minnesvärda visiter, men tiden har ändå gått allt för fort… Ett och annat vinglas kan också ha slunkit ned under veckan, i gott sällskap. 🍷

💖 Ett av mina favorit-minnen är ifrån den vingård som vi besökte uppe i bergen en dag, med både fantastisk utsikt, lunch i solen och såklart en hel del gott vin. Så, här sitter jag med massor av intryck och mersmak till fler spännande resor framöver.

Att resa på egen hand med nya människor ser jag numera fram emot. Det fanns såklart möjligheter till ”egentid” under resan, men de flesta utnyttjade tiden tillsammans till att utforska nya byar, shoppa loss bland de lokala hantverken eller lära känna varandra bättre över en kall Bergenbier (min personliga favorit bland de lokala öl-sorterna). 🤗🤗

Gettyimages 927802614 Romania Transilvania Farge Man

Hoppas jag får möjlighet att hänga på en Carpe Diem-tur väldigt, väldigt snart igen!

Alina

Sista från bloggen